goedgekeurd door de bank

Hoera, we zijn door alle controles heengekomen en hebben nu een eigen rekeningnummer. Alle donaties voor onze projecten kunnen van nu af aan worden gestort op:

53.15.53.973

t.n.v. Stichting Fikre Alem te Nieuwkoop.

En nu maar hopen dat we veel donaties mogen ontvangen…

Bestuur Stichting Fikre Alem reist naar Ethiopië

Binnenkort zullen twee van onze bestuursleden afreizen naar Ethiopië. Marco is uitgenodigd om als eregast aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van de nieuwe gebouwen van de Dansaschool. Samen met Colette vertrekt hij op donderdag 14 oktober 2010 vanaf Schiphol naar Addis Abeba. Op vrijdag zullen zij verder reizen naar Tigray.

Op deze site zullen Marco en Colette vanuit Tigray, voor zo ver de internetverbindingen dat toelaten, verslag doen van hun belevenissen tijdens deze bestuursreis.

Wereldfestival Gouda

Op zaterdag 11 september 2010 heeft Stichting Fikre Alem zich gepresenteerd op het Wereldfestival in Gouda. Dit festival heeft als doel om projecten op het gebied van ontwikkelings-samenwerking onder de aandacht van de Goudse bevolking te brengen en op informele wijze het nut en de noodzaak van dergelijke projecten zichtbaar te maken.

Ons doel voor het Wereldfestival was met name het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting en het tonen van de resultaten van het project rondom Dansaschool. Dit project heeft immers veel aandacht gehad in de lokale media en via de leerlingen van het Coornhert Gymnasium te Gouda.

In het kraampje van Stichting Fikre Alem werden de schoolprojecten in Noord-Ethiopië getoond. Kinderen konden een Afrikaans masker versieren, terwijl hun ouders zich op de hoogte konden stellen van de projecten.

Zwaartepunt lag hierbij op de Dansaschool die bijna gereed is voor gebruik. Het kraampje van Fikre Alem is – mede door de lokatie naast de Djembé-workshop – goed bezocht en we hebben veel positieve reacties gekregen op de projecten die ondersteund worden. Passanten waren met name geïnteresseerd in de opzet van de projecten, de samenwerking met de lokale organisatie en de bijdrage van het Coornhert Gymnasium aan de financiering hiervan. Via een flyer zijn zij geattendeerd op de website van Stichting Fikre Alem. Diverse passanten merkten op dat zij de goede doelenprojecten van het Coornhert in Ethiopië kenden, soms via hun kind (leerling of oud-leerling van de school), vaak ook via de berichten in de lokale media.