Boodschappen

 

IMG_3194 Zaterdag boodschappendag. Dus begonnen we vanmorgen na het ontbijt (+ ontmoeting  met Mr Ambassodor Huppeldepup of Human Rights) met een bezoek aan de markt. We hebben geitenvelletjes met schelpen, mandjes, koffiepotten, sjaaltjes en nog meer gekocht. Nu maar hopen dat we het meekrijgen! Op de markt werd Colette onder grote publieke belangstelling in het nieuw gestoken.Mebrat was met de mannen meegestuurd om het proces te begeleiden.  Morgen is het immers de grote dag. De farangies moeten integreren, dus in traditionele kleding gestoken. Na de markt was het Marco’s beurt. In een plaatselijke shop is onder leiding van Ezana een compleet wit laken kostuum aangeschaft. Compleet met witte trui en doek. Niet te vergeten ook een staf in de Ethiopische kleuren. Een aantal maten werd op de gok meegenomen, zodat er in het hotel uitgebreid gepast kon worden. Marco heeft in dezelfde winkel een aantal jurken voor Mekdess gekocht (zonder kraaltjes helaas!)

IMG_3208 Na de markt hebben we uitgebreid gelunchd. Iedereen was er uiteraard. Een hernieuwde ontmoeting met  Mark, de jongen die drie jaar geleden achter het kantoor sliep. We waren getuigen van de introductie van een nieuwe student Bisrat, die door Mark ingewijd werd in de geheimen van “being an A-CET-student”.

Na de lunch dronken we koffie bij de Buna Bet waar we vorig jaar ook waren. Hier ontmoetten we ook Emanuel. De eerste gepromoveerde A-CET-student (dierengeneeskunde). Iedereen is vreselijk trots op Dr. Emanuel!

Bij een kantoorboekwinkel kochten we tegen Farangieprijzen een kado voor de Dansa-school. Een stapel papier, schriften, pennen, krijt en permanent-markers is de auto ingedragen. Morgen zullen we ze ergens tijdens het ritueel overhandigen…

4 thoughts on “Boodschappen”

 1. Lieve pappie,
  ik vind het wel jammer dat er geen kraaltjesjurkje was, maar alsnog ben ik blij met de jurk die ik krijg. Is je nieuwe pak mooi? En ziet Colette er ook mooi uit? Ik ben nu al nieuwsgierig naar hoe het morgen zal worden. Ik mis je wel. Wij hebben kaasfondue gegeten en het was heeeeel lekker.
  Groetjes, dikke kus van Mekdess

 2. Hoi Marco en Colette,

  Wat een prachtige foto’s van jullie in je nieuwe kleding! Helemaal klaar voor de opening, dat kan morgen alleen maar een prachtig feest worden. Geniet er van en ook van al die geweldige mensen die jullie (opnieuw) ontmoeten. De foto’s spreken boekdelen en ik hoop dat er nog veel meer bijkomen de komende dagen. Enne, heel stiekem baal ik wel, hoor, dat ik hier in Nederland zit….

  Groetjes,
  Saskia (en ook van Jakob)

 3. Leuk om jullie verhalen te lezen! Fijn te horen dat het goed zo gaat met de jongens, het is vast geweldig om ze weer te zien! Als ik jullie verhalen lees en de foto’s zie, wou ik dat ik er zelf weer was.. En begrijp ik nou goed dat jullie internet hebben in het hotel? Wat een luxe! 😉 Ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen en foto’s (vooral van de Dansaschool!). Ontzettend veel plezier bij de opening morgen, geniet ervan en doe de groeten aan onze vrienden!

  Groetjes, Laura

Comments are closed.