Bericht vanuit Mekelle

Op deze prachtige maandagmorgen in Mekelle ben ik (Marco) allereerst ‘s ochtends naar een locatie gebracht waar een nieuwe school voor ACET/EYES gebouwd gaat worden. Dat wil zeggen als er genoeg fondsen gevonden worden want ACET/EYES heeft het zwaar vanwege de economische crisis.
Op de terugweg zijn we gestopt bij de Daughters of Charity: de katholieke zusters. Zij hebben een opleidingsschooltje voor prachtig Ethiopisch borduurwerk. Uiteraard heb ik een stapel werk gekocht voor de winkel van de Stichting Fikre Alem. Ook een warme katoene lap voor “the Princes” zoals onze dochter hier genoemd wordt. Nadat alle artikelen drie keer opgeschreven, geadministreerd en doorgeslagen en gestempeld opgeslagen waren, konden we verder naar de weekmarkt. Eerder deze week heb ik al sierraden, shawls, schilderijtjes, beeldjes, etc. gekocht.
Op de markt ben ik inmiddels vaste klant van een mandenmaker. Hij begon al te lachen toen hij me zag; omzet! De Stichting heeft er weer een voorraadje platte manden bij! Ik zou zeggen… bestellen maar!

1 thought on “Bericht vanuit Mekelle”

  1. Dat is weer een mooie voorraad! En wat een belevenissen weer in Mekelle. Fijn om te zien dat de Dansaschool zo goed draait, op naar de 40.000 euro voor de uitbreidingsplannen.

Comments are closed.