Dansa en Hohole school

23 april 2019

Vandaag was de tweede stagedag van Mekdess, met opnieuw schoolbezoeken op het programma. Als eerste gingen we naar de Dansa school, waar we in 2009 twee blokken van 4 lokalen en 5 jaar geleden nog een blok van 4 lokalen hebben gebouwd en officieel mochten openen. De opbrengst van onze acties (mede georganiseerd door Mekdess, zoals de sponsorloop van basisschool Het Kompas in Ter Aar en de dansmarathon bij balletschool Sietske van Kan in Nieuwkoop) blijkt zeer goed besteed; het gaat goed met de school! Bijzonder om hier 5 jaar later weer terug te zijn!!! We kunnen nog een bescheiden donatie toezeggen. De grootste wens is een computer, liefst met printer; een mooie stageopdracht voor Mekdess om de komende dagen te helpen regelen!

img-0240Al veel te snel nemen we weer afscheid; er wordt op ons gewacht op nog een school vandaag, ook gebouwd met behulp van donaties uit Nederland. De reis ernaartoe voert ons door het prachtige bergland van Tigray. Ook op de Hohole school worden we met enthousiasme ontvangen en geeft Mekdess een kleine speech en geschenken namens EYES.

img-0224