computer voor de Dansa school

Wat een indrukken weer vandaag! Iets vroeger dan verwacht werden we opgehaald door Hiwot en Ashenassie, een andere chauffeur. In EYES Office maakten we kennis met de vertegenwoordiger van onderwijszaken van de regio Dejen, die mee zou gaan om de overdracht van de computer officieel bij te wonen. 
Bij de Dansa school werden we enthousiast ontvangen. Alle leerlingen en leraren van de ochtend-shift stonden buiten op ons te wachten. Er werd gezongen en gescandeerd en door een haag van leerlingen liepen we naar de school, Mekdess voorop.

 

Bij de officiële overhandiging werd alles uitgepakt en getoond aan de leerlingen: dit is een toetsenbord, dit een beeldscherm en dit is een muis. Het was de eerste keer dat deze kinderen een computer zagen! En de directeur was zó blij! Mekdess kreeg een certificate en een enorme pot lokale honing, bijeengebracht door de gemeenschap.