Het bestuur heeft naar aanleiding van bezoeken aan bestaande en mogelijke nieuwe projecten besloten wat het volgende project is waarvoor Stichting Fikre Alem zich inspant. De keuze is gevallen op de Wembertawit Elementary school. De school ligt op het platteland van Tigray, ten oosten van Adi Gudom op anderhalf uur rijden van Mekelle.

Wembertawit Elementary SchoolDe school had 2 lokalen en de ouders hebben er 2 lokalen aangebouwd, gefinancierd met het verkopen van teff die is verbouwd op het schoolterrein. Naast de vier lokalen staat een gebouwtje dat ooit het kantoor van de directeur was en verderop is een gebouw met de latrines van de school. 

Tijdens onze reis in mei 2019 hebben we gerealiseerd dat er voor alle leerlingen schoolbanken zijn. Maar er is nog veel meer nodig. De extra lokalen zijn nog niet helemaal klaar, maar worden wel gebruikt. In de raamsponningen liggen losse blokken steen om ongedierte en hitte buiten te houden en het dak van golfplaten is niet goed genoeg bevestigd. Er liggen grote stenen op om het dak op zijn plaats te houden. Een grote wens van de school is om deze lokalen goed af te kunnen bouwen, zodat de school veilig is voor alle leerlingen.

img-0067Er is ook groot onderhoud nodig aan het kantoor. Het dak en een deel van de muren zijn ingestort, waardoor het kantoor nu onbruikbaar is. De administratie en de werkplek van de directeur zijn noodgedwongen verplaatst naar het lokaal van de eerste klas. Een grote wens van de directeur is herbouw van het kantoortje. Stichting Fikre Alem wil graag meehelpen om de verbetering van de gebouwen te realiseren.